My WeldingMate

Voor veel las- en productiebedrijven is het een steeds groter wordend probleem: Er is momenteel meer dan voldoende werk maar het is niet eenvoudig om gekwalificeerde lassers te vinden én te behouden. Een lasrobot kan soms uitkomst bieden maar dit vraagt om een stevige investering en is alleen geschikt voor grote series of specifieke werkstukken. Cobot Automation heeft de afgelopen jaren in eigen huis een innovatieve oplossing ontwikkeld als antwoord op dit vraagstuk.

 

My Weldingmate is een complete oplossing waarmee zowel kleine series als grote series eenvoudig automatisch gelast kunnen worden. Simpel gezegd doet de lasser het zelf één keer voor en de robot doet het daarna oneindig vaak foutloos na.

 

Eenvoudig in te stellen

Door de toorts van de lasrobot simpelweg langs de gewenste laslijnen te bewegen wordt de robot ingesteld. Deze bewegingen worden opgeslagen en kunnen bij een volgende werkstuk weer eenvoudig worden opgeroepen.

 

Geschikt voor kleine series

Omdat iedere lasser op de werkvloer zelf de robot kan instellen, kunnen repeterende werkstukken eenvoudig, snel en met een perfect eindresultaat afgelast worden. Hierdoor is de My Weldingmate ook uitermate geschikt voor kleine series.

 

Complete oplossing

De oplossing bevat niet alleen de lasrobot, maar ook een compleet verplaatsbare opstelling met lastafels en opties voor spanelementen en lasbron.

 

Korte terugverdientijd

Door de gunstige prijsstelling is de inverstering bij een operationele inzet van gemiddeld 3 uur per werkdag al in 2 jaar terugverdiend.

 

Groeien als onderneming

Met deze flexibele lasrobot verhoog je eenvoudig de productie, kom je professioneel en innovatief over richting opdrachtgevers en lever je hoogwaardig werk af.

 

Eigenschappen My Weldingmate:

  • Door de lasser zelf in te stellen
  •  Geschikt voor kleine series
  •  Korte terugverdientijd
  •  Niet gebonden aan specifiek merk lasbron
  • Goed bereikbaar met hefmateriaal
  • Start, enkele of dubbele opstelling mogelijk
  • Verschillende opties voor spanelementen
  • Compleet verplaatsbare opstelling
  • Veilige opstelling - flexibele lasgordijnen

 

De complete uitvoering 

 

 

 

Naast de complete uitvoering met lastafels,  is er ook een compacte, mobiele opstelling, de My WeldingMate Start.