Palletiseerrobot voor eieren

De KC160 is dankzij de vele opties uit te breiden tot een complete vol automatische oplossing voor iedere pluimveehouder. 

De volledig in RVS uitgevoerde grijper heeft een aantal unieke kenmerken. Waaronder het terugtrekkende vorkenbord. Voordelen zijn een stabiele en rechte stapeling op de pallets zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkingssnelheid. 

Grootste voordeel van een 6-assige robot is de zeer flexibele oplossing waarbij de pallet-belaadplaatsten rond de robot gepositioneerd worden. De plaats rond de robot cel voor het in- of uitrijden van pallets is geheel zelf te bepalen en daarmee ook flexibel. De mogelijkheden zijn groot. U heeft veel keuzevrijheid wat betreft uitbreidingen en belaadplaatsen. Dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Niet alleen standaard plastic trays en dividers zijn mogelijk om te verwerken (Eggs Cargo System). Maar ook pulp tray met kartonnen tussenlegvellen. Andere combinaties zijn ook mogelijk. Houten pallets in plaats van kunststof pallets kunnen verwerkt worden ook al zijn ze niet helemaal maatvast. Stapeling is mogelijk tot 6 lagen hoog.

De capiciteit van een robot is 120.000 eieren per uur in een reguliere opstelling. Iedere situatie behoeft haar eigen unieke oplossing. Diverse uitbreidingen zijn beschikbaar om uw bedrijfsvoering optimaal te automatiseren. 

Dit is onze uitgebalanceerde en al reeds lange tijd bewezen palletiseer robot. 

 

 

De unieke grijper voor 4 stapels eieren
Een COBOT palletiseerrobot achter 2 inpakkers
4 stapels worden heel secuur weggezet op een pallet
Soepel onderweg naar het ophalen van 4 nieuwe stapels
En weer een hele laag kaasrecht weggezet

Opties

Bij onze installaties zijn opties en uitbreidingen beschikbaar. Hieronder vindt u alle beschikbare opties en uitbreiding voor de COBOT Palletiseerrobot voor eieren.

  • test
  • test

Rollenbanen

Bij zowel een robot als een Easybot opstelling is voor het bufferen van volle pallets kan de toepassing van rollenbanen een mooi uitbreiding zijn. Het aantal bufferposities bepaalt u zelf. Er is 1 belaadplaats en aan het einde 1 plaats voor weghalen van een volle pallets met een palletwagen. Als u bijvoorbeeld kiest voor 3 tussen-posities kunt u totaal 5 volle pallets bufferen zodat u geconcentreerd kunt werken aan het controleren van de eieren zonder dat u omkijken heeft naar volle pallets. We hebben klanten die bijvoorbeeld de hele dagproductie zo op een  buffer rollenbaan zetten en pas op een later tijdstip de volle pallets wegrijden.

Banden (recht, bocht haaks, S-bocht)

Bij opstelling voor het verwerken van eieren op trays of broedramen, zowel bij beladen als ontladen, kan COBOT Automation op maat gemaakte banden toeleveren. Uitvoeringen zijn divers: recht, 180 graden, 90 graden, S-bocht. De toegepaste schakelband is perfect afgestemd op het transporteren van trays of broedramen. De banden worden grotendeels uitgevoerd in RVS.

Autotraysloader

Wilt u bij het verwerken van 30-er trays op pallets een volledig automatisering zodat u ook geen omkijken heeft naar het bijvullen van de lege trays? Dan is de aanvulling met de auto-traysloader een mooie optie. De robot stapelt dan niet alleen de volle stapels trays op de pallets, maar zorgt ook voor de aanvulling van lege trays naar de inpakker.Vanaf de robot positie worden de lege trays via een band getransporteerd naar een loader die de stapels netjes gedoseerd aanvoert bij de inpakker. Door het toepassen van een band-uitvoering op hoogte, blijft er vrij zicht en bewegingsruimte rond de inpakker. Er zijn diverse uitvoeringen en opties beschikbaar.Vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie. Een eenvoudiger oplossing waarbij de trays handmatig op een bufferband gezet worden en daarna gedoseerd automatisch bij de inpakker worden ingevoegd, behoort ook tot de mogelijkheden. Dat noemen we de semi-auto traysloader.

Gebruikte robot of nieuwe robot

COBOT Automation  kan u zowel gebruikte robots als nieuwe robots leveren. Als eerste zijn er de fabrieksgereviseerde robots van het merk KUKA: we noemen dit de 'Premium gebruikte robots'. Deze robots worden bij de fabrikant KUKA in Duitsland geheel gereviseerd en worden met fabrieksgarantie geleverd. Ze worden daarbij uitgebreid getest en gecontroleerd. De lageringen (polsen) worden gecheckt en zonodig vernieuwd. Volledig nieuwe bekabeling wordt aangebracht, motoren worden getest. Zowel de bedieningsterminal als de besturingskast zijn nieuw. Accumulators worden gereviseerd. Compleet nieuwe certificaten worden door de fabrikant bijgeleverd.  Wij leveren deze met een jaar garantie.

In een aantal gevallen is de keuze voor een nieuwe robot aan te raden voor uw specifieke situatie, bijvoorbeeld wanneer u veel draaiuren heeft of bij een zware industriële toepassing. Meer info over robots en de verschillende uitvoeringen kunt u bekijken bij KUKA. Ook kan het een persoonlijke beslissing zijn om altijd voor geheel nieuwe componenten te gaan.

Meerdere aanvoerposities

Bij een wat grotere opstelling  kan het geheel zo opgesteld worden dat 1 installatie van meerdere aanvoer posities de eieren verwerkt. De opstelling staat dan achter meerdere inpakkers.  Daarvan zijn al meerdere installaties door ons gerealiseerd.

Uitbreiding belaadplaatsen

Bij iedere opstelling kan er een uitbreidng van het aantal belaadplaatsen gedaan worden. Zowel bij een robotopstelling als bij een Easybot opstelling. Bij een robot opstelling kunnen rond de robot in een waaier-vorm veel belaadplaatsen worden gerealiseerd. Daarbij kunnen de belaadplaatsen onder diverse hoeken geplaatst worden. Bij een Easybot opstelling is het aantal plaatsen nog veel verder uit te breiden omdat de belaadplaatsen in een lijn en ook nog eens gespiegeld  in een rechthoek vorm geplaatst kunnen worden. Een aantal belaadplaatsen tot 8 á 10 is mogelijk.

Handmatig of automatisch plaatsen lege pallets

In onze basisopstelling gaan we uit van handmatig plaatsen van een lege pallet om zo een eenvoudige opstelling aan te bieden voor een aantrekkelijk prijs. Een vaak gerealiseerde uitbreiding is het toevoegen van de optie voor het automatisch plaatsen van lege pallets. De installatie haalt zelf de lege pallet van de stapel en legt deze op de juiste belaadplaats na het uitrijden of verplaatsen van een volle pallet.

Verwerking soorten trays, dividers en pallets

De basisopstelling gaat uit van plastic trays (Twinpack of gelijksoortige) met plastic dividers en kunststof pallets. Het toepassen van houten pallets is ook mogelijk in de combinatie met plastic trays en plastic dividers waarbij vaak onderop nog 1 of 2 kartonnen vellen worden geplaatst. Ook dat kan de installatie geheel automatisch verzorgen. Een andere optie is het verwerken van kartonnen/pulp trays met kartonnen tussenvellen. De installatie neemt de kartonnen tussenvellen uit een verticaal opgestelde voorraadplaats zodat de kans op het meenemen van 2 tussenvellen nihil wordt.

Lichtscherm of hekwerk

Voor de juiste veiligheidsafscherming volgens de laaste CE-eisen kan gekozen voor hekwerk of lichtschermen. Ook kan een combinatie worden toegepast.

Geïntegreerde weging

Een volledige geïntegreerde weging weegt niet alleen automatisch een volle pallet, maar kan ook rekening houden met het tarra gewicht van iedere lege pallet bij het starten van de stapeling. Een display wordt geplaatst bij de volle pallets, maar de gegevens kunnen ook uitgelezen worden door de robot installatie besturing en vandaar uit ook via een netwerkkoppeling doorgestuurd worden naar uw eigen computer. Zo ontstaat een volledige controleerbare productie meting. 

Een weging kan zowel in een standaard uitvoering als in een ge-ijkte uitvoering geleverd worden. Daarmee kunt u zelf de afrekening naar uw afnemer bepalen en controleren.

Meer informatie

Vul de velden hieronder in voor meer informatie over onze oplossingen. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen!